Skal hunden med på ferie til De kanariske øer?

Få gode råd og tips til en ferie med hund

Skal du have din bedste ven med på ferie, er der nogle ting du skal huske, f.eks.  har din hund et hundepas, er du og din hund vaccineret, er hunde tilladt på hotellet eller er det bedre at få passet hunden, mens i er væk? Vi giver dig her nogle gode råd til hvad du skal huske, hvis du skal have din bedste ven med på ferie.

 

Skal hunden med?

 

Som noget af det første skal du overveje om det i det hele taget er en god ide at have hunden med på ferie, når turen går til de kanariske øer. På længere rejser til f.eks. De kanariske øer kan det være en god ide at efterlade hunden hos noget familie, venner eller i en hundepension, der er mange gode muligheder for at få passet din bedste ven. Men har du alligevel besluttet dig for at tage hunden med er der nogle ting som du skal være opmærksom på. Det er f.eks. om hunden må være på hotellet, er det et hundevenligt område, hvor der er mulighed for at lufte hunden, i f.eks. en hundeskov.

 

Du skal også tjekke om du kan have hunden med på flyet, da det ikke er alle flyselskaber der tillader hunde med i flyet, hos nogle selskaber, må man gerne have hunden med i kabinen og hos andre skal hunden anbringes i en transportkasse i lastrummet.  Du skal tænke over om hunden vil kunne lide at flyve og være lukket inde i en transportkasse på hele turen. Desuden er der også regler i det pågældende land omkring vaccinationer, og der skal haves indførselstilladelser for at kunne have hunden med. Hunden skal også have et hundepas når der bliver rejst ud over Danmarks grænser, dette pas får du gennem dyrlægen. Du skal også huske at tage hundens eget foder med, da hunde har en tendens til at få dårlig mave af når der sker pludselige ændringer i foderet.  Lejer du en bil på ferien, skal du også huske ikke at lade hunden være alene i bilen i alt for lang tid, især hvis det er varmt. Få en tjekliste over hvad du skal huske når du skal på ferie med hunde.

 

Skal du og hunden vaccineres?

 

Hunden skal vaccineres når den skal med på ferie, men det skal du også. Hunden skal gerne være vaccineret som standard mod hundesyge og parvovirus, det er lovpligtigt at have disse vaccinationer. Disse vaccinationer holder i op til 3 år, så er din hund stadig dækket? eller er det en god ide lige at få fornyet dem?  Når du så alligevel skal have vaccineret hunden mod Hundesyge og parvovirus, kan det også være en god ide at vaccinere hunden mod rabies, især hvis der er mange flagermus i det område i skal opholde jer i, denne er ikke lovpligtig, men en god foranstaltning at tage.

 

Du skal som minimum have en difteri- stivkrampevaccination inden at du rejser til De kanariske øer. Difteri-stivkrampevaccinationen er god at få når du skal ud og rejse, da du kan komme ud for at få rifter og sår, og da stivkrampe kommer igennem bakterier der trænger ind gennem sår og rifter og danner et giftstof der går i nerver og blod, bliver transporteret til hjernen og rygmarven som fører til muskelkramper og stivhed. Symptomer vil først vise sig 5-14 dage efter at du er blevet smittet. Symptomerne vil være tiltagende stivhed i nakke, ryggen, tyggemusklerne, skulder og ansigtet, samt du vil have synkebesvær. Der vil også være muskelsammentrækninger der gør at ryggen bliver spændt bagover. Symptomerne kan vare alt fra uger til flere måneder og du vil være i store smerter. Vaccinationen gives en gang i overarmen og nu vil du være beskyttet i de næste 10 år. Det er en god ide at forny vaccinationen igen om 10 år, især hvis du rejser meget. Derfor bliv vaccineret inden du rejser, både for din og din hunds skyld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *