Sådan får du mest valuta for pengene

andersv3

10 november 2019

Ingen kommentarer

Sådan får du mest valuta for pengene

Det handler altid om, at få mest valuta for pengene og det er ikke nogen undtagelse, når du skal havde penge med på ferie eller bruge dit betalingskort i udlandet.

 

Der kan koste dig mange penge i gebyrer, når du hæver eller veksler penge i udlandet.

 

Vi kommer med nogle gode råd, så du får mest valuta for pengene.

 

 

Veksel hjemmefra eller på ferien?

I langt de fleste tilfælde er det en god ide, at få vekslet nogle danske penge til euro inden du rejser på ferie, da det ofte kan være en dyr fornøjelse at veksle penge på feriedestinationen.

 

Vil du veksle penge hjemmefra, så er det muligt at veksle dem hos din bank eller ved et vekselbureau.

 

Som regel har vekselbureauerne den bedste kurs men det højeste vekselgebyr, hvor banken derimod har den dårligste kurs men det mindste eller ingen vekselgebyr.

 

Nogle banker tilbyder deres kunder at veksle deres penge gratis.

 

Ring evt. til din bank og hør om hvad, du skal betale i vekselgebyr, eller om hvorvidt du overhovedet skal betale noget for at veksel penge.

 

 

Gode råd til at veksel penge på feriedestinationen

SKAL du havde vekslet nogle penge på feriedestinationen, så bør du undgå at veksel dine penge i lufthavnen, da det ofte er den dyreste løsning.

 

Der findes som regel mange steder på din feriedestination, hvor du kan veksle penge,  men kursen kan være meget forskellig.

 

Det kan derfor være en god ide, at undersøge de forskellige vekselbureauers kurser med hinanden, så du er sikker på, du får den bedste kurs der er tilgængelig på feriedestinationen.

 

 

Betal med kort i udlandet

Har du ikke hævet penge hjemmefra, men har derimod taget dit betalingskort med, så bør du bruge et kort med lav valutakurstillæg.

 

Et valutakurstillæg er et gebyr, du skal betale hver gang, du bruger dit kort i udlandet.

 

Hvis vi f.eks. tager et MasterCard,  betaler du 1,5 til 2 procent af beløbets størrelse i valutakurstillæg, hvis du bruger det i udlandet.

 

Bruger du et Visa/Dankort, så er valutakurstillæg billigere og du skal kun betale 1 til 1,5 procent af beløbets størrelse i valutakurstillæg.

 

Dette valutakurstillæg er væsentlig højere, hvis du bruger dit betalingskort udenfor EU.

 

 

Skal du hæve/betale med kort så vælg den lokalevaluta

Hvis du skal hæve eller betale med kort, så vil hæveautomaterne og betalingsautomaterne i udlandet, vise dig prisen i den lokale valuta og i danske kroner.

 

Du skal altid vælge at betale i den lokalevaluta, da det er den billigste løsning.

 

Den danske pris der bliver vist på hæveautomaten eller betalingsterminalen, er fastsat ud fra en kurs, som butikken eller pengeinstitutetter har fastlagt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *