Lanzarote

Lanzarote – Badeferie og aktivferie

 

Lanzarote er beliggende i Atlanterhavet kun 100 kilometer fra Afrikas kyst. Lanzarote er kendt for dens mange lækre strande, samt dens flotte natur, som er præget af bjerge, vulkaner og mystiske grotter.

 

Lanzarote har et måneagtigt landskab, med mange kratere, stejle skrænter og steder med størknet lava på grund af dette siger man, at Lanzarote er den mest vulkanske ø af de Kanariske øer.

 

Øen er den ældste af de Kanariske øer, den opstod for ikke mindre end 22 millioner år siden, efter et vulkansk udbud. Lanzarote er på omkring samme størrelse som Bornholm.

 

Lanzarote kendetegnes ved de mange smukke hvide huse med blå eller grønne skodder for vinduerne. Den kendte kunstner Cesar Manrique gjorde meget ud af, at bibeholde den gamle stil på øen, og undgå højhuse og store bygninger, hvilket har gjort øen til et hyggeligt sted den dag i dag.

 

Lanzarote er mest kendt af danskere for det populære sportssted La Santa Sport, hvor mange tager ned for afslapning og dyrke sport. Men øen rummer mange andre attraktioner og seværdigheder end La Santa Sport.

 

Udover det populære Kanariske klima, bliver mange turister også tiltrukket af de mange flotte strande med dejligt sand og tyrkisk blåt vand.
Skal din ferie være ren badeferie anbefales det, at vælge en af feriebyerne der er beliggende på den sydlige del af øen. Her findes der mange attraktive feriebyer, der har alle forudsætninger for en perfekt badeferie.

 

Hvis du tværtimod vil udfordres fysisk er der ingen vej uden om La Santa Sport, som har alle sportslige aktiviteter der findes.

 

Puerto del Camen som er ligger en kort kørsel på 10 minutter fra lufthavnen, er en af de mest populære ferieby på Lanzarote. Byen var oprindeligt en lille havneby der havde fokus på fiskeriet. Men dette har dog ændret sig til turisme, og derfor ligger der adskillige restauranter, diskoteker, barer og butikker i byen.

 

Strande på Lanzarote

 

Lanzarote har omkring 80 forskellige strande, der er meget forskellige men skønne på hver sin måde. Nogle af strandende har fint hvidt sand, og lavt turkist blåt vand, mens andre har mørkt lava sand og et hav med bølger og meget strøm.

 

De mest besøgte strande ligger langs sydkysten, hvor der er mindre strøm i vandet, samt fint hvidt sand. Hvis man ønsker, at prøve kræfter med surfing eller slappe af i mindre turistpræget strande, kan man benytte sig af de andre strande der ikke ligger på sydkysten.

 

På langt de fleste strande er der mulighed for, at leje liggestole og parasoller for et mindre gebyr. Det er også muligt, at nyde et måltid mad, en drinks eller noget andet langt de mest populære strandes strandpromenade.

 

De fleste strande tilbyder også forskellige vand aktiviteter, som surfing og dykning. Den smukke havbund har især tiltrukket mange dykkere og de store bølger på Lanzarote anses for, at være nogle af de bedste i Europa.

 

Lanzarote vejret

 

Lanzarote er ligesom de andre Kanariske øer kendt for deres varme men behagelige klima året rundt.

 

Temperaturen på Lanzarote ligger stort set altid på den gode side af 20 grader året rundt om dagen. I sommermånederne kan der opleves temperature på helt op til 29 grader i skyggen om dagen.

 

Leder man efter en ferie destination, hvor der næsten altid er godt vejr, og minimal chance for regn, er Lanzarote et rigtig godt valg.

 

Læs mere om vejret Lanzarote

bravo tours
close-link