Kan man få kompensation hvis flyet er forsinket eller aflyst?

andersv3

04 december 2019

Ingen kommentarer

Kan man få kompensation hvis flyet er forsinket eller aflyst?

Har du været udsat for, at dit fly er forsinket eller aflyst, så kan du i nogle tilfælde få økonomisk kompensation, men der er dog nogle krav, der skal være opfyldt, før du har krav på økonomisk erstatning.

 

De fleste der rejser meget, vil på et eller andet tidspunkt i deres liv opleve flyforsinkelse eller et aflyst fly, og derfor er det en god ide, at undersøge hvilke rettigheder du har som flypassager.

 

Hvornår du kan søge erstatning, kommer an på, hvor meget flyet er forsinket, og hvor lang flyruten er i kilometer, samt hvilke destination du skal flyve til.

 

Vi har forsøgt at gøre det nemt og overskueligt, ved at lave et skema der opridser, hvornår man har krav på økonomisk erstatning.

Situation Økonomisk krav pr. person
2 timer eller mere for flyruter under 1.500 km 200 euro (cirka 1.500 kr.)
3 timer eller mere for flyruter på mellem 1.500 km inde i EU og for alle andre flyturer mellem 1500 og 3500 km. 400 euro (cirka 3.000 kr.)
 4 timer eller mere for flyvning til eller fra EU på mere end 3.500 600 euro (cirka 4.500 kr.)

 

I nogle tilfælde kan flyselskabet halvere kompensationsbeløbet, hvis flyet er aflyst indenfor to uger før afgang, eller du ankommer til slutdestinationen senest fire timer efter den oprigtige tid.

 

Hvis du oplever flyforsinkelse eller aflyst fly, så har du som regel også ret til forplejning og to gratis telefonopkald. Denne ret får flypassageren allerede 2 timer efter flyforsinkelsen.

 

Hvis flyet bliver aflyst, eller meget forsinket så er flyselskabet også forpligtet til, at betale for indkvartering på et hotel imens du venter på flyet, samt betale transport til og fra lufthavnen.

 

Har du andre omkostninger i perioden, hvor du venter på flyet, så skal du gemme kvitteringerne, da du i nogle tilfælde også kan få penge tilbage for dem.

 

I nogle tilfælde er flyselskabet ikke berettige til at betale kompensation til dig. Det kan eksempelvis, være hvis der er ekstremt vejr, naturkatastrofer, terrortrusler, ulovlige strejker.

 

Det vil altså sige din økonomisk kompensation bortfalder, hvis det er situationer, hvor flyselskabet ikke har kontrol over omstændighederne, der er skyld flyforsinkelse eller aflyst fly.

 

Få professionel hjælp til at få din kompensation

Der findes mange forskellige virksomheder, der tilbyder at hjælpe med at inddrage din økonomiske kompensation fra flyselskaberne.

 

Rejsepriser er bl.a. et godt eksempel på en virksomhed, der hjælper danskerne med, at få den økonomisk erstatning de har krav på.

 

Hvis du vælger dem til at få din økonomisk kompensation, så bliver du opkrævet et gebyr på 30% inklusiv moms, hvis de vinder sagen for dig.

 

Hvis de ikke vinder, så er det gratis og uforpligtende.

 

Det betyder også, du ikke har nogen risiko ved at prøve at søge efter økonomisk kompensation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *