Hvilke type kajak skal jeg købe til min ferie?

andersv3

21 september 2019

Ingen kommentarer

Følgende artikel er udarbejdet og betalt af hjemmesiderne, der linkes til i artiklerne.

 

Hvilke type kajak skal jeg købe til min ferie?

Der findes mange forskellige typer af kajakker, og det kan være en jungle, at finde den rette kajak der har de egenskaber du har brug for. De mange forskellige kajakker har alle forskellige egenskaber og er lavet til forskellige ting såsom: konkurrence, dagture, ferier eller fiskeri. I denne artikel vil vi komme ind på de fire mest populære kajak typer til ferie, hvilke er hhv. havkajak, Sit on Top kajak, oppustelig kajak og turkajak.

 

Havkajak

En havkajak er den mest populære kajak type, og er udstyret med mindst to vandtætte skot-rum, og har dæksliner og liner til at fastmontere grej på dækket. En havkajak har en form der minder om banan og har en flad bund, hvilke gør den god og stabil i vandet. En havkajak kan fås med ror, finne eller begge dele. En havkajak bruges til havsejlads og kan hvis det bliver nødvendigt rulle, så du kan få kajakken på rette spor, hvis der skulle ske noget på havet.

 

Sit on Top kajak

En Sit on Top kajak er en kajak der typisk bliver brugt til fritidsbrug, og er udstyret med et eller to sæder samt nogle trin til at sætte fødderne i. Sit on Top kajakker er utrolig stabile, og hvis du skulle vælte, så er det nemt bare at hoppe op i kajakken igen. Denne type kajak er blevet mere og mere brugt i Danmark, og bliver mest brugt til leg ved stranden eller til fiskeri. Der findes specielle Sit on Top kajakker der er lavet til fiskeri, og derfor er disse kajakker udstyret med huller og beslag til montering fiskestænger.

 

Oppustelig kajak

En oppustelig kajak er en kajak der kan pakkes sammen, hvilke gør det nemmere at transportere kajakken fra A til B. Der findes både helt oppustelige, og semi oppustelige kajakker, det er typisk udgaver af Sit on Top kajakker og fiskekajakker, der bliver lavet i oppustelige udgaver. Mange vælger især en oppustelig kajak, hvis de skal havde en kajak med på ferie, da den er nem at transportere. Skal du på ferie og ønsker at købe en oppustelig kajak, så kan du finde tilbud på oppustelige kajakker her.

 

Turkajak

En turkajak har en slank stævn og en bredere agterskib samt en flad bund omkring midten, hvilke gør den mere stabil. Turkajakker kan fås i flere forskellige modeller og udgaver, hvilke strækker sig fra smalle hurtige kajakker til brede og mere begyndervenlige typer, en turkajak styres ved hjælp af et ror. En turkajak er lavet typisk lavet af glasfiber eller kulfiber, hvilke gør at kajakken, ikke er særlig tung. Der er som regel et pakrum bag i kajakken, hvilke gør den synkefri, og derudover giver den mulighed for at pakke lidt tøj og forplejning til sejlads. Alt afhængig af hvilke model så bliver turkajak generelt brugt mest til motion og kortere dagsture.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *