Gran Canaria – Et ferieparadis

Gran Canarias store og varierende terræn betyder, at det byder på noget for enhver, der vælger ferie på den tredjestørste kanariske ø. Gran Canaria er berømt for sin dramatiske kystlinje med sine hvide sandstrande, som er perfekte til solbadere og vandsportsforhandlerne.  Du kan også tage en tur længere ind i landet, hvis du er eventyrlysten. Her kan du finde bjergrige landskaber og seværdigheder som Roque Nublo, som giver dig det vildeste udsyn. Gran Canaria er også kendt for deres utrolig lækre køkken, som specielt byder på udsøgte fiskeretter som f.eks. paella med rejer og tun.

Hvis du godt kan lide at dykker er det også lige stedet. Gran Canaria byder nemlig på en utrolig biodiversitet, både over og under havets overflade, så dyk ned og se et imponerende udvalg af marine liv. Kom tæt på manta rays eller havskildpadder, eller mist dig selv bare ved at se på de bemærkelsesværdige farver af fisk og krebsdyr, der findes i overflod på steder som El Cabrón Marine Reserve. Hvis du føler dig eventyrlystne, skal du tackle et neddykket vraget ved Puerto Mogan eller den dramatiske La Catedral grotte dykke på Las Palmas. Du vil være i gode hænder med erfarne dykkecentre som Davy Jones Diving eller Gran Canaria Dive Academy. Desuden kan øens turkisblå vand ikke være mere indbydende, med en temperatur på 23 grader året rundt.

Hvis du er mere interesseret i at finde ud af om historie og kultur, når du går på ferie, så gå til øens hovedstad, Las Palmas, og udforske Vegueta og Catedral de Santa Ana. Og for dem, der leder efter en sjov dag ud for jer selv eller hele familien, bør Jardin Canario og Palmitos Park begge være højt på din liste over ting at lave.

En anden ting du kan lave er at besøge Cueva Pintida Museum, som er bygget op omkring et arkæologisk udgravningssted, der dateres tilbage til før-spansk tid. Hulmalerierne er også værd at se, da de giver et fascinerende indblik i de typer af symbolik og ikonografi, der anvendes af de oprindelige folk længe før europæisk kolonisering.

Hvis du sidst bliver træt at alle de aktiviteter så er der også rig muligheder for afslapning nede på stranden, hvor bartenderne byder på iskolde og farvestrålende drinks. Maspalomas er titlen på Gran Canarias mest populære strand. Det dejlige gyldne sand strækker sig ud i 6 kilometer. Hvis du vil have en pause fra solbadning, kan du tage en kamel tur ind i naturreservatet her. Når mørket falder på og du ikke kan få nok af de lækre drinks, så skal du vide at Gran Canaria er berømt for sit livlige natteliv og livlige underholdningsinstitutioner. De fleste barer i Gran Canaria er også klubber med høj musik og et standardsæt alkoholholdige drikkevarer

Der er også gode muligheder, for dem som har lyst til at leve der over en længere periode. Man kan f.eks. købe en bil til skrotpris og kører rundt på hele øen over en længere periode. Selvom øens størrelse ikke giver anledning til den længste roadtrip, kan jeg garanter at turen vil føles uendeligt på grund at alle de utrolig smukke landskaber, fede aktiviteter, restauranter og hyggelige butikker man kører forbi. Dår turen er forbi, kan man nemt sælge for bilen for en skrotpræmie. Så smid dykkerflasker i bagagerummet og spænd surfbrættet fast til taget. En af de flotte ture er på er Barranco de Guayadeque. Ved første øjekast, Barranco de Guayadeque, en halv times kørsel fra Maspalomas, ligner enhver anden evergreen dal. Men så vil du bemærke, at bjergsiderne er prikket med mystiske døre. Disse indgange fører til en labyrint af naturlige og menneskeskabte huler, der engang blev brugt som gravpladser.

Du kan også besøge en af de mange vandlande. En af de mest kendte og den største på øen er Aqua Sur, nær Maspalomas. Rutsjebanerne her spænder lige fra den nær-vertikale Aquamania slide til den blide Congo River. Dine andre muligheder for våde og vilde dage ud omfatter Aqua Park i Puerto Rico og Ocean Park i Campo International.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *