Ferie på Atlanterhavsøer vs. på Stillehavsøer

Ferie på Atlanterhavsøer vs. på Stillehavsøer

Alle og enhver trænger engang i mellem til at tage på ferie, og hvis man efterhånden har været en hel del steder, kan det være svært at vælge, hvor man skal hen næste gang, hvis man gerne vil opleve noget nyt og besøge et område, man aldrig har besøgt før. Det kan også være, at man bare virkelig trænger til at komme langt væk fra hverdagen og til at opleve en hel masse ting langt væk hjemmefra. Lige meget hvad man er ude efter, er en ferie på enten de Kanariske øer eller Stillehavsøer som Hawaii helt sikkert noget, man aldrig kommer til at glemme.

 

På ø-ferie i Atlanterhavet

I Atlanterhavet ved Afrikas nordvestlige kyst ligger en øgruppe kaldet de Kanariske Øer. Øerne er kendt for deres solrige klima, og da der er garanti for sol og varme, kan man let tage dertil på ferie på alle tider af året. De Kanariske Øer består af 7 store øer og nogle små – Tenerife, Gran Canaria og Lanzarote er de mest velkendte, og også de øer, langt de fleste turister vælger at besøge. Øerne er et populært turistmål for især tyske, britiske og skandinaviske turister. Øerne hører til Spanien, og der snakkes derfor spansk, men fordi det er så populært et turistmål på alle tider af året, kan de fleste snakke engelsk.

 

Der er en hel masse at opleve på de Kanariske Øer, og solskinnet, naturen og strandene er nogle af de største grunde til, at folk tager dertil på ferie. Øerne består af vulkanske landskaber, og 4 ud af 7 af Spaniens store nationalparker ligger på de Kanariske Øer, og især på Gran Canaria er der en varieret natur, der er interessant for alle naturelskere. Badestrande findes der også en hel del af, og de findes i næsten alle størrelser. Der er en hel del turister på de Kanariske Øer, men det er dog muligt at finde masser af steder, der ikke er så turistprægede. Derudover findes der også muligheder for shopping, god mad og masser af afslapning med hele familien.

 

På ø-ferie i Stillehavet

Mens de Kanariske Øer er forholdsvis tæt på hjem og meget lette og ret billige at komme til, er Stillehavsøer som den Amerikanske stat Hawaii næsten det modsatte. Det er muligt at finde en flybillet til en fair pris, men selve flyturen tager meget længere tid. Derimod kan man på Hawaii opleve nogle naturfænomener, som man ikke kommer i nærheden af på de Kanariske øer, så har man tålmodigheden og lysten til en lang flyvetur kommer man helt sikkert ikke til at fortryde rejsen.

 

Fordi Hawaii er en Amerikansk stat, bliver der snakket engelsk, så det er let for enhver turist at rejse rundt, og ud over den lange flyrejse er det eneste man skal være opmærksom på før afrejse, at man skal have et ESTA-visum for at rejse ind i landet. Læs mere om ESTA USA og hvad det er.

 

På Hawaii kan man opleve alt fra den historiske flådestation Pearl Harbor som blev bombet af Japanerne i 2. verdenskrig til kridhvide sandstrande, regnskov, imponerende aktive vulkaner med damp, røg og flydende lava. Hawaii består af 19 større øer og flere småøer, og der er noget at opleve over det hele og til enhver smag. Surfing er nok noget af det de fleste forbinder med Hawaii, og øen Waikiki er det sted, hvor surfing startede i sin tid, så det er det perfekt sted til dette. Hawaii består også af en hel del undersøiske rev, så dykning og snorkling har man også rig mulighed for at opleve.

 

 

Begge områder byder altså på en hel masse oplevelser, men der er stadigvæk nogle forskelle. Ønsker man en let og billig familievenlig ferie til et område, hvor der er garanti for godt vejr og masser af sol, er de Kanariske øer det helt rigtige valg. Har man på den anden side lidt flere penge at gøre godt med, ønsker man mere eksotiske naturoplevelser, og har man ikke noget imod en lang flyvetur, er Hawaii det perfekte sted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *