Bliv klar til ferien med indbrudssikring

 

Der er mange måder at blive ferieklar på. Måske skal du have købt en rejseguide eller have opdateret garderoben til det varme klima. Tøjet skal vaskes, og kufferten skal naturligvis også pakkes. Alt det er en naturlig del af vores rutine, når vi forbereder også på næste feriedestination. Men den bedste måde at blive ferieklar på er i virkeligheden ved at sørge for, at du kan slappe mest muligt af, når du når frem. Husker du at sikre dit hjem mod indbrud, er der større sandsynlighed for, at både ferie og hjemkomst bliver en bedre og langt mere bekymringsfri oplevelse.

 

Med Keypartners 10 råd til at holde tyven væk fra dit hjem kan du trygt slippe bekymringstankerne, når du sætter dig op i flyet. Vil du have et hurtigt overblik over, hvad de indebærer, kan du se dem i videoen nedenfor:

 

I det følgende gennemgår vi et par af de råd.

 

Udskift gamle låse

 

Hvis du bor i en bygning af ældre dato med gamle døre, er der ikke nogen garanti for at dine låse er indbrudssikret. Er de 10 år gamle eller mere skal du være særligt opmærksom på, at de ikke er forældede. Selv hvis du har en nyere dør med en tilhørende nyere lås, kan det være en fordel at få en låsesmed til at kigge låsen efter. Det anbefales nemlig, at du har to forsikringsgodkendte låse til alle døre. En låsesmed kan dog være med til at vurdere, om du har nogle døre, som er mere udsat end andre, og derfor har et større behov for få udskiftet og monteret nye låse. Udover låsene på dine døre kan du sikre dig mod mange indbrudsforsøg ved også at få låse monteret på dine vinduer. Det tager ikke mere end maks 20 sekunder at bryde et vindue op via haspen. Med en vindueslås som netop monteres på haspen, kan du forsinke tyven med mere end 11 minutter.

 

Opsæt videoovervågning og udendørsbelysning

 

Det vigtigste er at sikre, at tyven ikke kommer ind i første omgang, og her kan det være gavnligt at supplere sine låse og tyverialarm med andre præventive midler.

 

Et godt forsvar mod tyve er at få det til at se ud som om, at der er nogen hjemme. Det kan gøres på flere måder. Du kan naboen til at fylde skrald i skraldespanden eller tømme din postkasse, men du kan også afskrække tyvene ved at installere udendørsbelysning, som aktiveres ved bevægelse. Har du allerede sørget for, at et par af dine naboer holder opsyn, kan de hurtigt registrere mistænksom adfærd, hvis du har bevægelsesaktiveret udendørsbelysning. Det advarer både naboer og tyv om, at nogen holder øje med dem.

Videoovervågning kan fungere som et supplement til resten af din sikring. Ligesom alarmsystem og udendørsbelysning har det en afskrækkende virkning på tyven, hvis du sørger for at sætte kameraer op, hvor de let kan ses. Det gør det samtidigt meget lettere for politiet at identificere gerningsmanden og fange ham, hvis han lykkedes med sit indbrudsforsøg.

 

Med en samlet indbrudssikring kan du slappe af på ferien uden at bekymre dig om ubehagelige opkald fra alarmselskabet. Priser og resterende tiltag er oplyst i KeyPartners infografik herunder:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *