Beskyt dine børn mod solen med UV-badetøj

andersv3

10 februar 2020

Ingen kommentarer

Beskyt dine børn mod solen med UV-badetøj

 

Skal du på ferie med dine børn til en af de Kanariske øer, så skal du huske at købe noget UV-badetøj til dem, så de ikke bliver udsat for skadelige UV-stråler, der kommer fra solen.

 

Når man er på ferie, så opholder de fleste sig udendørs og typisk i solen, hvilke er skadeligt, hvis du ikke er beskyttet mod solen.

 

Strålerne fra solen er dejlige og bidrager med D-vitaminer, men det kan også være yderst skadeligt, at blive påvirket direkte af solens stråler da der kommer skadelige UV-stråler fra den, og de er som regel en del kraftigere på de Kanariske øer, end de er herhjemme i Danmark.

 

Hvad er UV-badetøj?

 

UV-badetøj er badetøj der er fremstillet i materialer, der beskytter ekstra godt mod solens stråler, og har som regel en effekt, der svarer til faktor 50.

 

Den beskyttende effekt i UV-badetøj opnås som regel ved en af følgende metoder: Tæt vævning af stof, farvning af stof, eller en efterbehandling med et kemisk materiale.

 

UV-badetøj er et godt køb til dine børn, når du skal på ferie, og det er vigtigt at huske at almindeligt badetøj, ikke er tilstrækkeligt til en solferie.

 

Almindeligt badetøj har typisk en effekt, der svarer til omkring faktor 10-15, og er ikke tilstrækkelig til at beskytte dine børns hud i solen.

 

Du skal stadig huske solcremen, selvom børnene har UV-badetøj

 

UV-badetøj beskytter store dele af kroppen, men der er stadig nogle områder på kroppen, der ikke er beskyttet af UV-badetøjet, og der er det specielt vigtigt at bruge en god tyk solcreme.

 

Heldigvis er flere blevet mere opmærksom på solens farlige UV-stråler, og derfor husker de fleste at blive smurt ind i solcreme, inden de kommer ud i solens stråler.

 

Der er også en god ide, at smøre hele børnenes krop ind, selvom de har UV-badetøj på, så er du nemlig helt sikker på dit barn, ikke bliver udsat for de farlige UV-stråler.

 

Det skal du kigge efter når du skal købe UV-badetøj

 

Når du skal købe UV-badetøj, så skal du kigge efter UPF-faktoren i badetøjet.

 

UPF-faktoren er en forkortelse af UV-Protection Factor, og svarer til den faktor, vi kender fra solcremen, som er Sun Protection Factor (SPF).

 

Det forskellige UV-badetøj bliver testet efter forskellige standarder, og vi anbefaler, du kigger efter UV-badetøj, som er certificeret med UV-Standard 801, som er en anerkendt standard indenfor UV-badetøj.

 

UV-standard 801 betyder med andre ord, at UV-badetøjet er testet godt igennem.

 

Der findes meget forskelligt UV-badetøj, og det er altid en god ide at købe UV-badetøj til dine børn, der dækker så meget af kroppen som muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

bravo tours
close-link