LOREM IPSUM DOLOR

Mail: info@kanariskeoer.dk

Gran Canaria er verdens bedste konference-ø

Flere generationer af danskere kender den største Kanariske ø fra utallige ferier i sydens sol. Vores generation kender ligeså til øen som en populær feriedestination, men nu til dags også som eftertragtet konferencested.

 

Nedgang i ferie-turisme

 

De kanariske øer har som alle andre feriedestinationer mærket nedgangen i antallet af ferieturister de sidste par år. Ikke desto mindre har de kanariske øer klaret sig flot i forhold til gennemsnittet, måske fordi destinationen er så fasttømret en del af hvad folk tænker på, når de tænker ferie og afslapning.

Udover ferieturister har de kanariske øer også satset på andre slags turister. De såkaldte ’sundhedsturister’ er i de sidste ti år valfartet til øerne og Spanien generelt, da landet tilbyder alt i kosmetiske og skønhedsbehandlinger i samme gode kvalitet, som man kender den fra Danmark, men til en markant lavere pris.

Det nyeste tiltag på de kanariske øer har været at satse hårdt på ’konference-turisme’. Konference-turisme vil sige, at forsøge at lokke turister til øerne for at holde og deltage i konferencer, møder og kurser. Dette har betydet at Gran Canaria i de seneste år har udviklet sig fra at være en solferieø til at være blandt de førende konferencedestinationer i verden.

 

Gran Canaria smider den store indsats

 

Den store indsats for at lokke flere forretningsrejsende til øen, har medført mange forskellige tiltag. Først og fremmest er der blevet bygget flere konferencecentre, store hoteller, teatersale, sportshaller og anlagte flere nye golfbaner m.m. I blandt de mange nye tiltag stikker konferencecentret Maspalomas Convention Centre markant ud.

Maspalomas kan det hele. I Maspalomas er der højt til loftet – 10 meter for at være nøjagtig. Den store konference måler udover de 10 meter i højden også imponerende 640 gange 640 meter i bredde og længde, hvilket udgør hele 14.000 kvadratmeter. Hvis man ikke har brug for at huse 4000 mennesker i et rum på en gang, er der mulighed for at dele konferencesalen op i mindre ’bidder’ ved hjælpe af store skillevægge, som nemt kan flyttes rundt. Dermed kan den store konferencesal forvandle sig til 6 mindre sale.

Maspalomas er en tung post på cirka 270 millioner kroner, som det har kostet at bygge. For at tjene pengene ind igen, er der allerede blevet holdt store konferencer, for internationale virksomheder m.m. Derudover byder centret på specielle VIP-arrangementer i de dertil indrettede lokaler, en stor udendørsscene og utallige rum, hvor erhvervsfolk kan holde pressemøder eller fremlægge deres virksomheds resultater med hjælp af visma business.

Et andet tiltag er opførelsen af det store Gran Hotel Costa Melonas. Hotellet er bygget lige overfor Maspalomas, og minder mest af alt om en by i sig selv. Med sine fire stjerner, næsten 1200 værelser af forskellig størrelse, 4 swimmingpools, butiksgade og biograf er hotellet i en klasse for sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *